Auberginelasagne

Serverar: 4 portioner

Vegetariskt

Ingredienser

  • 2 stora auberginer
  • 2 burkar krossade tomater (à 400g)
  • 5 stora champinjoner
  • 4 dl vatten
  • 1 hel vitlök
  • Salt
  • Peppar
  • Rapsolja
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på grill och högsta värme. Skölj och skär auberginerna i centimetertjocka skivor. Pensla med olja på båda sidor och lägg på bakplåtspapper. Grilla i mitten av ugnen cirka 15 minuter.
    2. Gör tomatsåsen under tiden. Häll lite olja i en kastrull, häll ner tomaterna, skiva svampen och lägg ner. Pressa ner hela vitlöken. Tillsätt vatten och låt puttra cirka 15 minuter.
    3. Ta ut auberginen och sänk till 200 grader. Häll lite olja i en form och lägg ut aubergineskivor, fördela tomatsås, upprepa och avsluta med tomatsås. Salta och peppra. Sätt in i ugnen i 45 minuter.
    4. Servera med vårsalladen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben