En smal och snabblagad lasagne där skivad aubergine och zuccini ersätter lasagneplattorna.
Tips:
Byt ut osten mot smulad fetaost.
Ingredienser
400 g zuccini
300 g aubergine
450 g köttfärs
1 msk smör
1 förp krossade tomater med vitlök eller basilika (500 g)
1 tsk salt
2 dl riven ost
Grönsallad tex ruccola
Instruktioner
Sätt ugnen på 225 º. Skär zuccini och aubergine på längden. Koka dem mjuka i saltat vatten 2-3 minuter.
Bryn färsen i smöret i en stekpanna. Häll över tomater. Salta. Låt såsen koka utan lock 2-3 minuter. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en avlång sockerkaksform, ca: 1 ½ liter.
Lägg ett lager zucciniskivor i botten på formen. Varva färs, ost och aubergine. Fortsätt så tills allt är slut. Tryck till med en stekspade så att det packas hårt. Strö över ost.
Tillaga mitt i ugnen ca 20 minuter tills lasagnen är genomstekt. Vila 10 minuter.. Skär upp den med vass kniv. Spara skyn och servera lasagnen med sallad.
Supergott! Använde fetaost, hade ingen färdig tomatsås så jag tog krossade tomater + basilika, vitlökspeppar och salt istället. Men verkligen gott och snabbt gjort!
jordgubbsflikka24 maj 2010
Ska testas ikväll:)
martina6316 augusti 2011
tackar för ett mycket gott och lättlagat recept!
Mamisen12 mars 2012
Tack för ett jättegott recept. Tur att det räckte till matlåda idag,
Receptet kommer jag göra om många gånger.
Supergott! Använde fetaost, hade ingen färdig tomatsås så jag tog krossade tomater + basilika, vitlökspeppar och salt istället. Men verkligen gott och snabbt gjort!
Ska testas ikväll:)
tackar för ett mycket gott och lättlagat recept!
Tack för ett jättegott recept. Tur att det räckte till matlåda idag, Receptet kommer jag göra om många gånger.