Aussie Bowl

Serverar: 4 portioner

Krämig avokado och sötpotatis är så gott till hummusen och det syrliga granatäpplet.

Ingredienser

  • 3 dl hirs eller t ex quinoa
  • ½ lime, pressad saft
  • 1 msk olivolja
  • 600 g sötpotatis, tärnad
  • 1 msk olivolja, till stekning
  • ½ tsk salt
  • 40 g grönkålsblad, gärna späda på kruka
  • 2 avokador, mosade
  • 1 grapefrukt, skivad
  • 1 granatäpple
  • Ca 350 g silkestofu, i bitar/stavar eller 250 g halloumi
  • 50 g vitlöksgroddar eller andra groddar
  • Rödbetshummus
  • 1 rödbeta, färdigkokt, ca 125 g
  • 1 burk kokta kikärter, 400 g, sköljda
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • ½ citron, pressad saft
  • 1 tsk malen spiskummin
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Koka hirsen enligt anvisning på förpackningen. Blanda med limesaft och olja. Hetta upp en stekpanna och stek sötpotatisen till fin färg och genomstekt, ca 7 minuter. Salta.
    2. Rödbetshummus: Mixa kikärter och rödbetor till en slät röra. Blanda i vitlök, citronsaft och spiskummin. Smaka av med salt.
    3. Fördela hirs, sötpotatis, rödbetshummus, resten av grönsakerna och tofu/halloumi i serveringsskålar. Toppa med vitlöksgroddar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben