Martha Stuart's "en skål chokladcupcakes"

Serverar: 21-24 portioner

Tid: 30 minuter

Riktiga namnet är One bowl chocolate cupcakes. Otroligt saftig och starkt chokladsmakande cupcake som inte blir torr i kylskåp eftersom den inte innehåller smör. Det bästa cupcakesreceptet jag vet. På bilden har jag "whipped cream cheese frosting/ frosting med grädde och philadelphia", receptet hittar du i min receptbok.

Ingredienser

  • 1.5 dl kakao
  • 3.5 dl socker
  • 3.5 dl mjöl
  • 1.5 tsk bikarbonat
  • 3/4 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3/4 tsk salt
  • 2 ägg
  • 1.5 dl hett vatten
  • 1.5 dl mjölk
  • 1/4 tsk vinäger (Vitvins eller äppelcider)
  • 3 msk olja
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 180°c Sikta ihop alla torra ingredienser i en stor bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och vispa nån minut så att allt blandas. Fyll muffinsformar till lite mer än hälften och grädda i ca 15 min. Hällre lite minre tid i ugnen än för mycket, då de annars kan bli torra. Låt svalna på galler. Dessa är godast när de stått i kylen ett tag och kallnat ordentligt.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    kittypie 29 september 2010

    har ändrat namnet. tycker dock att det är fel att man inte får ha nått annat språk, eftersom det heter one bowl chocolate cupcakes och det är det folk kommer söka på. en skål låter ju bara jättelarvigt.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben