Rom- och chokladcupcakes

Serverar: 24 portioner

Läckert god minicupcake.

Ingredienser

  • Cupcake
  • 110 g smör
  • 100 g socker
  • 110 g vetemjöl
  • 2 ägg
  • 1½ -2 tsk romarom
  • 50 g choklad
  • Frosting
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl kolasås
  • Färgat socker eller annan valfri garnering
  • Instruktioner

    1. Lägg alla ingredienser utom chokladen i en skål och vispa med elvisp i ca 2-3 minuter. Hacka chokladen och vispa ner den i smeten. Klicka ut i 24 miniformar. Grädda i ca 15 minuter, 175 grader, mitt i ugnen. Ta ut och låt svalna.
    2. Vispa grädden tills det bildas mjuka toppar. Ha i kolasåsen, vispa lite till. Om man vispar för länge blir den grynig.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben