Chokladcupcakes med Baileysglasyr

Serverar: 10 portioner

Tid: 15 minuter

Ett smaskigt alternativ till "vuxenfikat"

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 2 dl socker
  • 2 ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl mjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 4 msk kakao
  • 50 g mörk choklad (70%)
  • 50 g vit choklad
  • Glasyr
  • 200 g philadelphiaost naturell
  • 2 dl florsocker
  • 4 tsk bailey's
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°. Montera vispen på din köksmaskin. Vispa smör och socker vitt och pösigt. Knäck sedan i ett ägg i taget och fortsätt vispa till en jämn smet.
    2. Tillsätt vaniljsocker och mjölk. Vispa några sekunder till så att det blandas. Ta ur vispen ur bunken.
    3. Hacka de båda chokladsorterna i mindre bitar. Blanda de torra ingredienserna och chokladbitarna och rör ner i smeten med en slickepott eller slev.
    4. Fördela smeten i formarna och grädda dem i mitten av ugnen i ca 15 min.
    5. Låt svalna.
    6. Bred på glasyren och låt cupcakesen stå i kylen i minst 30 minuter innan servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    linus_e_lindstrom 20 januari 2015

    Funkar det inte även till "barnfika"?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben