Rom- och räksill

En ny sill gjorde jag till årets julbord, mycket god sill med många smaker.

Ingredienser

  • 3 dl gräddfil
  • 1 rödlök
  • 2-3 msk löjrom eller annan rom
  • Dill efter behag, jag hade i ca 1 dl fryst dill
  • 2 msk gräslök
  • Salt
  • Peppar
  • Ev. lite citronpeppar
  • 200 g matjessill
  • Ev. 1 dl skalade räkor
  • Instruktioner

    1. Häll gräddfilen i en skål.
    2. Hacka rödlöken så fint du kan och lägg i skålen med gräddfil.
    3. Lägg i löjrommen, dillen och gräslöken, smaka av med kryddorna. Rör om och till sist röres matjessillen ned.
    4. Jag rörde även ned 1 dl räkor och för den som inte tycker om sill kan man bara ha räkor i.
    5. Tips: Om man gör såsen med bara räkor är det gott till bakad potatis eller som sås till stekt /grillad lax. Gott även att lägga på varma baguetterna med några kräftor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben