Rom- och cocacolacupcackes

Serverar: 12-18 portioner

I stället för rutor i långpanna kan man göra Cupcackes och bjuda på. Baka muffinsen i ett muffinsbeck så blir dem höga och fina.

Ingredienser

  • 1 dl flytande margarin
  • 1 dl vatten
  • 3 ägg
  • 2 ½ dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl cocacola
  • 1 tsk cola arom
  • 1-2 tsk mörk rom essens
  • Colafrostning
  • 250 g philadelphia färskost, naturell
  • 5 dl florsocker
  • 2 msk cocacola
  • 1 tsk cola arom
  • 5-7 droppar brun hushållsfärg
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°C. Ställ ut stora muffinsformar på en bakplåt eller smörj ett muffinsbleck.
    2. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i margarin och vatten. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Tillsätt Cocacola, arom och rom essens. Rör om så att allt blir väl blandat.
    3. Fördela smeten i muffinsformarna eller blecket. Grädda i 175°C i ca 20 min tills de ser lätt gyllenbruna ut i färgen. Låt svalna under bakduk eller frys in snabbt före glasering.
    4. Colafrosting: Rör ihop alla ingredienserna till en slät massa.
    5. Bred på forstingen, gör de lätt toppiga. Frostingen ska vara som mjukt smör i konsistensen. Absolut inte rinnigt!! Sätt i mer florsocker om det behövs.
    6. Pynta med guldpärlor eller guldströssel.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben