Rom- och cocacolaruter

Serverar: 20-30 portioner

Mörk chokladbotten med cocacola smak med brun romtopping.

Ingredienser

  • 3 dl flytande margarin
  • 3 dl vatten
  • 7 ägg
  • 6 dl socker
  • 6 dl vetemjöl
  • 4 msk kakao
  • 3 tsk bakpulver
  • 2 dl cocacola
  • 2-3 tsk cocacola arom (mängd efter smak)
  • Glasyr
  • 100 g smör
  • 5 dl florsocker
  • 4 msk grädde
  • 2-3 tsk mörk rom essens (mängd efter smak)
  • 10 droppar brun hushållsfärg
  • Garnering
  • Kokos
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 175 grader.
    2. Smörj en långpanna, 30x40 cm, strö på strobröd. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i margarin och vatten. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Tillsätt cocacola och arom. Grädda kakan i 25-40 minuter längst ned i ugnen.
    3. Glasyren: Smält smöret. Blanda hushållsfärgen med grädden och rom essens, och häll i smöret. Tillsätt florsockret och rör om.
    4. Fördela glasyren över kakan då den svalnat, och garnera efter önskemål.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben