Rom- och mandelglass

Serverar: 6 portioner

Supergod glass som även passar till andra sorters bär eller ananas.

Ingredienser

  • 100 g mandelbiskvier
  • 5 msk rom
  • 1 1/2 liter vaniljglass , t ex Siaglass
  • Tillbehör
  • 1 paket björnbär
  • 250 g 2 - 3 msk strösocker
  • Instruktioner

    Ta fram glassen så att denmjuknar något. Krossa biskvierna grovt i mortel eller lägg dem i en plastpåse och krossa dem med handen. Lägg dem i en stor skål och häll över rommen. Rör ner blandningen i glassen. Ställ tillbaks i frysen tills det är dags att servera. Doppa en glass-skopa i vatten och skeda upp glassen. Servera med lätt sötade björnbär.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben