Glass med tomat- och aprikoskompott i spröda skålar
Serverar: 4 portioner
Tid: 30 minuter
Festligt.
Ingredienser
4 cocotteformar
4 vårrulledegsark 20x20 cm
1 msk smör, smält
1 msk strösocker
Tomat- och aprikoskompott
2 tomater
6 torkade aprikoser
3 msk strösocker
2 msk cointreau
Tillbehör
0,5 l vaniljglass
Instruktioner
Sätt ugnen på 200°.
Tina vårulledegen i förpackningen. Lossa arken och lägg dem i cocotteformar så att det bildas en skål. Pensla med smör och strö över socker.
Grädda mitt i ugnen 8-10 min tills de börjar få färg.
Låt svalna i formen och ta sedan ur dem försiktigt.
Kärna ur tomaterna. Tärna tomatkött och aprikoser.
Koka tomater, aprikoser och strösocker ca 5 min. Rör då och då. Låt svalna och smaka av med likör.
Lägg glasskulor i skålarna och skeda över kompott.
Tips:
Vårrulledeg, som man köper i asiatiska butiker, är en suverän produkt. Den är lätt att arbeta med och här har jag gjort frasiga skålar av plattorna.