Glass med tomat- och aprikoskompott i spröda skålar

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Festligt.

Ingredienser

  • 4 cocotteformar
  • 4 vårrulledegsark 20x20 cm
  • 1 msk smör, smält
  • 1 msk strösocker
  • Tomat- och aprikoskompott
  • 2 tomater
  • 6 torkade aprikoser
  • 3 msk strösocker
  • 2 msk cointreau
  • Tillbehör
  • 0,5 l vaniljglass
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°. Tina vårulledegen i förpackningen. Lossa arken och lägg dem i cocotteformar så att det bildas en skål. Pensla med smör och strö över socker.
    2. Grädda mitt i ugnen 8-10 min tills de börjar få färg. Låt svalna i formen och ta sedan ur dem försiktigt. Kärna ur tomaterna. Tärna tomatkött och aprikoser.
    3. Koka tomater, aprikoser och strösocker ca 5 min. Rör då och då. Låt svalna och smaka av med likör. Lägg glasskulor i skålarna och skeda över kompott.
    4. Tips: Vårrulledeg, som man köper i asiatiska butiker, är en suverän produkt. Den är lätt att arbeta med och här har jag gjort frasiga skålar av plattorna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben