Spröda vaniljkakor

Serverar: 25 portioner

Dessa spröda kakor smakar verkligen vanilj och är mums för gommen...

Ingredienser

  • 250 g smör el margarin
  • 1 1/2 dl socker
  • 1 dl vaniljsåspulver
  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Blanda snabbt ihop alla ingredienser i en matberedare el för hand.
    3. Rulla små bollar och lägg på bakplåtspapper. Tryck till med en gaffel på varje kaka så det blir ett grovt mönster.
    4. Grädda mitt i ugnen i ca 12-14 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    guardianlinda 4 februari 2008

    Hej! Undrar ifall jag kan använda vaniljsocker istället för vaniljsåspulver? Isåfall,hur mkt?/Linda

    Queenie 24 april 2008

    Otroligt goda! Något jag kommer göra fler gånger.

    mammamus 11 juni 2008

    snabb bakade och uppskattade:)

    sassas 24 augusti 2008

    Goda och lättbakade småkakor.Tack för recepet.Mvh sassas

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben