Vaniljkakor med havre

Serverar: 40 portioner

Gör en sats av dessa mumsigt knapriga kakor och servera dem som mellanmål.

Ingredienser

  • 3½ dl vetemjöl
  • 3½ dl majsmjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 1/4 dl florsocker
  • 2 tsk fint rivet citronskal
  • 150 g smör eller margarin
  • 100 g philadelphiaost
  • 1½ msk kallt vatten
  • Garnering
  • 1 dl havregryn
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 200 grader. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt.
    2. Blanda ihop de torra ingredienserna väl. Tillsätt rivet citronskal, matfett i bitar och ost och rör till en jämn blandning. Späd med vatten tills det blir en jämn deg.
    3. Dela degen i två bitar. Rulla bitarna till längder. Skär längderna i 20 bitar var. Rulla till små bollar som sedan rullas i havregryn. Lägg kakorna på plåten.
    4. Grädda kakorna i ugnen i ca 15 minuter eller tills kakorna har fått en gyllenbrun färg. Låt kakorna svalna före serveringen.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    PinkLadie 11 maj 2008

    Jättegoda, högsta betyg!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben