Boostad vaniljkaka

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 1 timme

Ett av mina barnbarn ÄLSKAR vanilj, så då krämade jag på om man säger så, med denna kaka och den gjorde succé.

Ingredienser

  • 3 dl strösocker
  • 4 ägg
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 dl vetemjöl special
  • 1 dl kokande vatten
  • Fyllning
  • 125 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 4 msk vaniljsocker
  • 3 dl färdig vaniljkräm
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200 grader. Vispa socker och ägg pösigt, blanda bakpulver och mjöl och rör ner i smeten, till sist häll i det kokande vattnet. Häll smeten i en bröad form och grädda i ca 40 min. Till fyllningen smält smöret i en kastrull och häll i mjölken samt tillsätt vaniljsockret och låt koka häftigt ca 3 minuter under omrörning hela tiden. Låt kakan svalna lite och dela den därefter i två bottnar. Häll försiktigt vaniljblandningen över de båda bottnarna och bred därefter vaniljkrämen över den ena botten och lägg ihop kakan. Pudra över florsocker strax innan servering.

    Liknande recept

    2
    2 h 15 min
    1

    Kommentarer (1)

    karan95 9 december 2016

    Ska man alltså dela kakan i två, smöra på vaniljblandningen och sedan såsen och sedan lägga på toppen igen? Hur får man den att bli fast då, kommer inte toppendelen vara lös ovanpå vaniljkrämen?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben