Saftig vaniljkaka i långpanna
Dela kakan i två bottnar som dränks med mjölkblandningen.
Lägg samman bottnarna, den med nöthackat skall vara överst
Ingredienser
5 ägg
5 dl Dansukker strösocker
5 dl vetemjöl
3 ½ tsk bakpulver
1 ¾ dl kokande vatten
2 dl hackade hasselnötskärnor
Fyllning
250 g smör
2 dl mjölk
4 msk Dansukker Vaniljsocker Fairtrade
Instruktioner
- Ugn 200°
- Smörj och bröa en långpanna, 20 x 30 cm. Vispa ägg och socker lätt och luftigt. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner i äggsmeten. Tillsätt det heta vattnet. Häll smeten i formen och strö på nöthacket. Grädda mitt i ugnen i 200° i 35-40 minuter. Ta ut kakan och låt svalna.
- Blanda matfett och mjölk till fyllningen i en kastrull och koka kraftigt i 2 minuter. Tillsätt vaniljsockret.
- Dela kakan i två bottnar som dränks in med mjölkblandningen. Lägg samman bottnarna, den med nöthacket skall vara överst. Vid festligare tillfällen kan kakan serveras med lättvispad grädde och färska bär.
- Lycka till!
Liknande recept
Kommentarer (1)
En supergod och lättbakad kaka som jag kommer att göra flera gånger