Saftig vaniljkaka i långpanna

Serverar: 20 portioner

Dela kakan i två bottnar som dränks med mjölkblandningen. Lägg samman bottnarna, den med nöthackat skall vara överst

Ingredienser

  • 5 ägg
  • 5 dl Dansukker strösocker
  • 5 dl vetemjöl
  • 3 ½ tsk bakpulver
  • 1 ¾ dl kokande vatten
  • 2 dl hackade hasselnötskärnor
  • Fyllning
  • 250 g smör
  • 2 dl mjölk
  • 4 msk Dansukker Vaniljsocker Fairtrade
  • Instruktioner

    1. Ugn 200°
    2. Smörj och bröa en långpanna, 20 x 30 cm. Vispa ägg och socker lätt och luftigt. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner i äggsmeten. Tillsätt det heta vattnet. Häll smeten i formen och strö på nöthacket. Grädda mitt i ugnen i 200° i 35-40 minuter. Ta ut kakan och låt svalna.
    3. Blanda matfett och mjölk till fyllningen i en kastrull och koka kraftigt i 2 minuter. Tillsätt vaniljsockret.
    4. Dela kakan i två bottnar som dränks in med mjölkblandningen. Lägg samman bottnarna, den med nöthacket skall vara överst. Vid festligare tillfällen kan kakan serveras med lättvispad grädde och färska bär.
    5. Lycka till!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    kernil 12 augusti 2010

    En supergod och lättbakad kaka som jag kommer att göra flera gånger

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben