Vaniljkakor

Tid: 2 timmar 15 minuter

Har ingen aning om antalet för när jag provade göra dessa gjorde jag dom extra stora. Smakar som bragokex!

Ingredienser

  • 2 dl vetemjöl
  • 50 g margarin
  • 1½ tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • ½ dl strösocker
  • 2 äggulor
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Instruktioner

    Fingra sönder smöret med mjölet i en skål. Tillsätt bakpulver och salt och rör om. Vispa ordentligt ihop äggulor, strösocker och vaniljsocker med en elvisp i ca 2-3 minuter i en skål. Tillsätt denna blandning i mjölblandningen och rör ihop till en deg. (Tillsätt mer mjöl om det blir för kladdigt.) Forma degen till en boll och täck om den med plastfolie. Låt den vila i kylskåpet i minst 2 timmar. Värm ugnen till 175° och täck en bakplåt med bakplåtspapper. Kavla ut degen till en ca 2-3 mm tjock platta. Ta med ett valfritt mått ut små kakor. Lägg dem på plåten och grädda dem mitt i ugnen i 6 minuter. Låt dem svalna på galler.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    jesca_j 6 november 2008

    Jag tyckte att det var roliga kakor att göra då man kunde använda olika storlekar och formar för att stansa ut kakorna. Dessvärre tycker jag de blev otroligt menlösa i smaken. Jag tog ändå nästan 3 gånger så mycket vanilj än vad receptet angav. Jag ska fundera till nästa gång hur jag skulle kunna piffa upp smaken lite. Kanel kanske, använda farinsocker istället för vanligt socker osv.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben