Småkakorna innehåller också nescafé och rullas i både kakao och nescafé.
Ingredienser
2 dl vetemjöl
1 ½ dl potatismjöl
2 ½ msk florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 tsk nescafé
150 g smör
1 äggvita
Rulla längden i
¾ dl strösocker
3 tsk kakao
1 tsk nescafé
Instruktioner
Arbeta samman vetemjöl, potatismjöl, florsocker, vaniljsocker, nescafé och smör, gärna i en matberedare med kniv, till en smidig deg. Forma till en rulle och pensla lätt med äggvita.
Rulla längden i en blandning av strösocker, kakao och nescafé.
Lägg i kylen att stelna. Skär i skivor, lägg på bakpapperklädd plåt och grädda i 175º 5-8 minuter.
Hejsan har nu bakat dina kakor, blev goda men betyget på smaken blir en 4:a men själva receptet blir en 5:a
UllaC1 juni 2011
Att säja att kakorna har chokladdoft tycker jag inte stämmer. De har kaffedoft och kaffesmak och är jättegoda. Har precis tagit dom ur ugnen och provsmakat.
JennyV2 juni 2011
De var oerhört spännande kakor. Superfina i konsistensen och de hade en annorlunda smak av kaffe, choklad och socker!!
Hejsan har nu bakat dina kakor, blev goda men betyget på smaken blir en 4:a men själva receptet blir en 5:a
Att säja att kakorna har chokladdoft tycker jag inte stämmer. De har kaffedoft och kaffesmak och är jättegoda. Har precis tagit dom ur ugnen och provsmakat.
De var oerhört spännande kakor. Superfina i konsistensen och de hade en annorlunda smak av kaffe, choklad och socker!!