Möra vaniljkakor med chokladdoft

Serverar: 30 portioner

Småkakorna innehåller också nescafé och rullas i både kakao och nescafé.

Ingredienser

  • 2 dl vetemjöl
  • 1 ½ dl potatismjöl
  • 2 ½ msk florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk nescafé
  • 150 g smör
  • 1 äggvita
  • Rulla längden i
  • ¾ dl strösocker
  • 3 tsk kakao
  • 1 tsk nescafé
  • Instruktioner

    1. Arbeta samman vetemjöl, potatismjöl, florsocker, vaniljsocker, nescafé och smör, gärna i en matberedare med kniv, till en smidig deg. Forma till en rulle och pensla lätt med äggvita.
    2. Rulla längden i en blandning av strösocker, kakao och nescafé. Lägg i kylen att stelna. Skär i skivor, lägg på bakpapperklädd plåt och grädda i 175º 5-8 minuter.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    65
    2
    2 h 15 min
    1

    Kommentarer (3)

    emaxen 28 oktober 2009

    Hejsan har nu bakat dina kakor, blev goda men betyget på smaken blir en 4:a men själva receptet blir en 5:a

    UllaC 1 juni 2011

    Att säja att kakorna har chokladdoft tycker jag inte stämmer. De har kaffedoft och kaffesmak och är jättegoda. Har precis tagit dom ur ugnen och provsmakat.

    JennyV 2 juni 2011

    De var oerhört spännande kakor. Superfina i konsistensen och de hade en annorlunda smak av kaffe, choklad och socker!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben