Möra ökensand

Serverar: 30 portioner

Tid: 1 timme

En söt småkaka från förr.

Ingredienser

  • 125 gram rumsvarmt smör
  • 200 gram strösocker
  • 150 gram vetemjöl
  • 1 struken tsk hjorthornsalt
  • 2 tsk äkta vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Vispa smör och socker vitt och poröst. Mät upp och blanda mjöl, vaniljsocker och hjorthornsalt och arbeta in det i smör/sockerblandningen. Arbeta ihop degen och rulla ut till en rulle som delas i ca 30 bitar. Rulla varje bit till en kula. Tryck en platt fingertopp i botten så att ovalt "dike" formas. Lägg denna sida ner på plåten och grädda i 150 grader ca 30 minuter.
    2. Gör gärna en provkaka. Flyter kakan ut och blir brun så sänk temperaturen något för då är din ugn för varm.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    65

    Kommentarer (1)

    Bappi 21 april 2015

    Så möra och goda *wow* Full pott med poäng/ kram

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben