Möra smörkakor

Serverar: 65 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Snabb-bakade kakor som bara smälter i munnen.

Ingredienser

  • 300 g extrasaltat smör
  • 1,5 dl socker
  • 2,5 dl maizenamjöl
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 150 grader. Rör ihop smöret och sockret. Tillsätt maizenamjölet. Blanda i vetemjölet och bakpulvret. Fördela smeten i småkaksformar på plåt. Grädda kakorna i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter. Låt kakorna kallna i formarna. Fförvara kakorna i burk eller frys, håller i ca 3 månader i frys.
    2. För att få citrussmak blanda rivet citronskal i smör och sockerblandningen. Annan ev smaksättning ( vanilj, lime, apelsin mm ) blandas alltså i smör och sockret.
    3. Man kan också trycka ett hål i kakan och hälla lite choklad, sylt eller något annat gott.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben