Smörkakor med mandel

Kourabiedes amigdalou heter dessa underbara kakor på grekiska.

Ingredienser

  • 200 g florsocker
  • 500 g smör
  • 2 äggulor
  • 300 g mald mandel, rostad
  • 1 dl Fontana apelsinjuice
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 10 dl vetemjöl
  • 5 dl florsocker att rulla kakorna i
  • Instruktioner

    1. Rosta mandeln i torr stekpanna. Låt den svalna. Mixa mandeln till ett fint pulver i en matberedare
    2. Mixa florsockret och smöret tills det blir riktigt poröst. Vispa ned äggulorna och apelsinjuicen. Blanda mjölet med vaniljsockret och bakpulvret och rör ned det lite i taget i smörblandningen. Var vaksam så det inte blir för fast. Precis när det slutat klibba har degen fått rätt konsistens.
    3. Knåda ned den malda mandeln och forma degen till avlånga eller runda kakor ca 1 ½ cm tjocka och 4 cm i diameter. Grädda i 175 grader i 15-20 minuter.
    4. Ät genast eller förvara i burk med tättslutande lock.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    65

    Kommentarer (1)

    lemonade 14 juni 2011

    Mina nya favoriter tror jag! Har länge letat efter ett recept på mina favoriter, mandelkakor rullade i florsocker som man kan köpa på cafékedjan Pain de Francais - här har jag hittat dem! Möra och lite smuliga i konsistensen och underbar smak av mandel. Jag skippade dock apelinjuicen och tillsatte istället hackad marabou-choklad - rekommenderas :D !

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben