Spröda ostkex med rödlökskompott

Serverar: 4 portioner

Castello Danazola är en extra mild och krämig blåmögelost med en himmelsk smak. Osten är karaktärsfull på ett väl avvägt sätt, med toner av sött, friskt och fruktigt.

Ingredienser

  • Ostkex (ca 20 st kex)
  • 1 dl vetemjöl
  • ½ tsk grovt salt
  • 25 g Castello Danazola ost
  • 1/4 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk vatten
  • Rödlökskompott
  • 1 dl socker ca 85 g
  • 3 rödlökar i tunna skivor ca 300 g
  • ½ dl balsamvinäger
  • Till serveringen
  • 100 g Castello Danazola ost
  • 12 physalis
  • Instruktioner

    1. Ostkex; sätt ugnen på 200 grader. Blanda mjöl och salt i en skål. Skär osten i mindre bitar och smula ned dem i mjölblandningen. Arbeta samman degen snabbt med vinäger och vatten.
    2. Forma degen till en ca 8 cm lång rulle. Tryck på rullen och forma den fyrkantig (ca 3*4 cm).
    3. Låt degen vila övertäckt i kylskåp i minst 1 timme.
    4. Skär degen i mycket tunna kakor. Lägg dem på en plåt med bakpapper och grädda dem överst i ugnen ca 10 minuter.
    5. Rödlökskompott; lägg under tiden sockret i en kall kastrull. Låt sockret smälta utan omrörning, först 2 minuter på hög värme och därefter på medelhög värme. Tillsätt löken och koka blandningen en kort stund. Tillsätt balsamvinäger och koka löken på medelhög värme i ca 10 minuter eller tills kompotten börjar tjockna. Låt rödlökskompotten svalna lite.
    6. Servera de nygräddade ostkexen tillsammans med rödlökskompott, ost och physalis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben