Slät fisksoppa med ostkex

Serverar: 6 portioner

Tid: 30 minuter

God egenkomponerad fisksoppa som gick hem hos hela familjen (barn 6 & 15 år). Serverade "ostkex" till

Ingredienser

  • ½-1 st gul lök
  • ½ msk smör
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 l vatten
  • 7 potatisar (medelstora)
  • 2 morötter (medelstora)
  • 2 ½ dl matlagningsgrädde
  • 400 g torskfilé
  • 170 g räkor
  • Salt
  • Ost
  • Instruktioner

    1. Börja med att skära potatis och morötter i små bitar. Hacka löken, smält smöret i en gryta, ha i löken, låt fräsa utan att ta färg.
    2. Häll i vattnet och buljongen tillsammans med potatis och morötter, låt koka tills potatisen och morötterna är mjuka.
    3. Häll soppan i en matberedare eller använd en stavmixer och mixa soppan tills den är helt slät, tillsätt matlagningsgrädden, häll tillbaka soppan i grytan igen och låt den sjuda.
    4. Skär torsken i 2 centimeters kuber och lägg ner dem försiktigt i soppan. Låt soppan sjuda ytterligare i ca 5 minuter (så att fisken blir genomkokt).
    5. Toppa soppan med räkor vid servering. Skär ostskivor av valfri ost med vanlig osthyvel och lägg dem på en bakplåt sätt ugnen på ca 225 grader, grädda tills de får en gyllenbrun färg, låt svalna innan servering.

    Liknande recept

    4.6
    4-6
    24
    5
    30 min
    4
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben