Spröda saffransdrömmar

Spännande smak av apelsin och saffran och spröda, ja. Men däremot kan man minska på sockret till 2 dl, jag tyckte dom var lite väl söta med 3 dl socker, men en smaksak.

Ingredienser

  • 100 g mjukt smör
  • 2-3 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 dl fin mild kallpressad rapsolja, rumstempererad
  • 4 dl vetemjöl
  • 1/2 g stött saffran
  • 1 tsk rivet apelsinskal
  • 1 tsk hjorthornssalt
  • Instruktioner

    1. Ugn 150º.
    2. Rör smör, strösocker och vaniljsocker vitt och poröst. Tillsätt oljan.
    3. Blanda vetemjöl, saffran, apelsinskal och hjorthornssalt, och blanda ner i smeten. Blanda snabbt ihop till en deg.
    4. Dela degen i 4 bitar och rulla ut till fingertjocka längder. Dela varje längd i 12 delar. Rulla varje del till en liten boll och lägg på plåt en med bakplåtspapper. Lägg inte bollarna för tätt – kakorna flyter ut under gräddningen.
    5. Grädda kakorna i mitten av ugnen, ca 25 minuter. Låt kakorna kallna på plåten. Förvara i tät burk.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben