Spännande smak av apelsin och saffran och spröda, ja.
Men däremot kan man minska på sockret till 2 dl, jag tyckte dom var lite väl söta med 3 dl socker, men en smaksak.
Ingredienser
100 g mjukt smör
2-3 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1 dl fin mild kallpressad rapsolja, rumstempererad
4 dl vetemjöl
1/2 g stött saffran
1 tsk rivet apelsinskal
1 tsk hjorthornssalt
Instruktioner
- Ugn 150º.
- Rör smör, strösocker och vaniljsocker vitt och poröst. Tillsätt oljan.
- Blanda vetemjöl, saffran, apelsinskal och hjorthornssalt, och blanda ner i smeten. Blanda snabbt ihop till en deg.
- Dela degen i 4 bitar och rulla ut till fingertjocka längder. Dela varje längd i 12 delar. Rulla varje del till en liten boll och lägg på plåt en med bakplåtspapper. Lägg inte bollarna för tätt – kakorna flyter ut under gräddningen.
- Grädda kakorna i mitten av ugnen, ca 25 minuter. Låt kakorna kallna på plåten. Förvara i tät burk.
Liknande recept
Kommentarer (0)