Buddha Bowl med hemgjord BBQ-sås

Serverar: 4 portioner

En härlig Buddha Bowl som är fylld till brädden med olika smaker och konsistenser!

Ingredienser

  • 500 g fast tofu naturell
  • 3 dl råris
  • 250 g broccoli, i små buketter
  • 1 paprika, strimlad
  • 2 msk olja
  • 3 dl majs
  • 1 msk tamarisoja eller japansk soja
  • Sesamfrön
  • Eventuellt färsk koriander
  • Hemgjord BBQ-sås
  • 1½ dl krossade tomater
  • 1½ dl ketchup
  • 1 msk agavesirap eller honung
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 1 msk tamarisoja eller japansk soja
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk torkad oregano
  • Instruktioner

    1. Skär tofun i tärningar och låt rinna av på hushållspapper. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Vispa ihop alla ingredienser till BBQ-såsen.
    2. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs broccoli och paprika hastigt. Tillsätt majs och soja. Stek någon minut till och häll upp i en skål.
    3. Stek tofun i samma panna med lite olja tills den har fått fin färg runt om. Häll i 1 dl av BBQ-såsen och låt småputtra ca 3 minuter.
    4. Servera ris, grönsaker och tofu i serveringsskålar toppade med torrostade sesamfrön och eventuellt koriander. Servera med mer BBQ-sås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben