Efter att vi ätit "vanlig" baconfrestelse i flera år blev det en liten ny variant i år. Vi har också använt julskinkerester istället för bacon.
Ingredienser
8-10 potatisar
250-300 g bacon
1 liten purjolök
1 röd paprika
100 g creme cheese
3 dl grädde
salt
peppar (gärna vitlökspeppar)
Instruktioner
Dela bacon i halvor och stek nästan knaprigt och lägg på hushållspapper för att rinna av
Använd ett ugnssäkert fat och sätt på ugnen.
Strimla purjolöken och skär paprikan i små bitar
skiva potatisen i "chips"-tunna skivor
Blanda grädden och creme cheese till en jämn massa
Varva bacon och potatis salt, peppra och strö purjo och parika ovanpå potatislagren.
Häll grädd-cremen över alltihop och ställ in i 225 grader
efter 30 min lägg på folie om gratängen blivit brun. Låt stå i ytterligar ca 15 min.
Serveras gärna med en grönsallad.