Baconfrestelse med creme cheese

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Efter att vi ätit "vanlig" baconfrestelse i flera år blev det en liten ny variant i år. Vi har också använt julskinkerester istället för bacon.

Ingredienser

  • 8-10 potatisar
  • 250-300 g bacon
  • 1 liten purjolök
  • 1 röd paprika
  • 100 g creme cheese
  • 3 dl grädde
  • salt
  • peppar (gärna vitlökspeppar)
  • Instruktioner

    1. Dela bacon i halvor och stek nästan knaprigt och lägg på hushållspapper för att rinna av Använd ett ugnssäkert fat och sätt på ugnen. Strimla purjolöken och skär paprikan i små bitar skiva potatisen i "chips"-tunna skivor Blanda grädden och creme cheese till en jämn massa
    2. Varva bacon och potatis salt, peppra och strö purjo och parika ovanpå potatislagren.
    3. Häll grädd-cremen över alltihop och ställ in i 225 grader efter 30 min lägg på folie om gratängen blivit brun. Låt stå i ytterligar ca 15 min. Serveras gärna med en grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben