Baconsoppa

Serverar: 2-3 portioner

Tid: 45 minuter

Passar hela familjen, går bäst som huvudrätt då den är väldigt matig!

Ingredienser

  • 2 pkt bacon
  • 1 gul lök
  • 4 stora potatisar
  • 3 morötter
  • 1 palsternacka
  • 1 liten bit rotselleri
  • 1 liter vatten
  • 3 köttbuljongtärningar
  • 3 msk tomatpuré
  • Salt
  • Peppar
  • 2 dl gräddfil
  • Rivet skal av 1/2 citron
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Klipp baconet i bitar. Finhacka löken, fräs i eget fett tills det är riktigt knaprigt.
    2. Skala rotfrukterna och skär i mindre tärningar. Rör ner potatis, palsternacka, rotselleri, vatten, buljon och tomatpuré. Låt koka tills de är mjuka, ca 20-30min. Smaka av med salt och peppar.
    3. Blanda samman gräddfil, citronskal och salt och peppar, servera detta till soppan.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Bappi 15 december 2008

    Recepet kanske inte hade alla ingredienser i, men vilken soppa!!!! Tog limeskal istället för citron och yoghurt istället för gräddfil. Blandade i yoghurt och limen direkt i soppan och allt blev så utsökt friskt!

    JennyV 26 mars 2009

    En kanongod och snabb soppa!! Jag kryddade även med cayennepeppar för att få lite styrka i soppan och serverade med turkisk yoghurt som jag pressade en vitlöksklyfta i!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben