Bärformar

Serverar: 12 portioner

Sockerfritt Små mördegsformar med fyllning á la ostkaka, kan varieras med olika sorters bär. Inte så lämpliga att frysa, gör hellre halvsats.

Ingredienser

  • Mördeg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 krm vaniljsocker
  • 75 g smör/margarin
  • 2 msk keso
  • Fyllning
  • 2 äggulor
  • 3-4 msk vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 1 dl keso
  • 1 dl sockerfri sylt
  • 2 msk mandelspån
  • Garnering
  • Färska bär
  • ½ tsk florsocker eller sötningsmedel
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Hacka ihop mördegen, forma till en rulle och kyl i 30 minuter. Dela i 12 bitar och tryck ut i små formar.
    3. Förgrädda i 5 minuter. Vispa gulor och sötningsmedel, tag i mjöl, bakpulver, keso och sylt. Klicka fyllningen i de förgräddade formarna och strö på mandelspån. Grädda ytterligare ca: 15 minuter.
    4. Låt kallna. Lägg på färska bär och sikta över ytterst lite florsocker eller sötningsmedel.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben