Sockerfritt
Små mördegsformar med fyllning á la ostkaka, kan varieras med olika sorters bär. Inte så lämpliga att frysa, gör hellre halvsats.
Ingredienser
Mördeg
2 dl vetemjöl
1 krm vaniljsocker
75 g smör/margarin
2 msk keso
Fyllning
2 äggulor
3-4 msk vetemjöl
1 msk bakpulver
1 dl keso
1 dl sockerfri sylt
2 msk mandelspån
Garnering
Färska bär
½ tsk florsocker eller sötningsmedel
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Hacka ihop mördegen, forma till en rulle och kyl i 30 minuter. Dela i 12 bitar och tryck ut i små formar.
- Förgrädda i 5 minuter. Vispa gulor och sötningsmedel, tag i mjöl, bakpulver, keso och sylt. Klicka fyllningen i de förgräddade formarna och strö på mandelspån. Grädda ytterligare ca: 15 minuter.
- Låt kallna. Lägg på färska bär och sikta över ytterst lite florsocker eller sötningsmedel.
Liknande recept
Kommentarer (0)