Bärformar med fras

Enkla och goda minipajer som nästan blir som bakelser. Servera med vaniljvisp eller lättvispad grädde.

Ingredienser

  • Smuldeg
  • 150 g smör eller margarin
  • 1 dl strösocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 ½ tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 3 msk finhackade pistaschnötter
  • 250 g riven mandelmassa
  • Fyllning
  • 350 g jordgubbar
  • 2-3 tsk potatismjöl
  • Garnering
  • 75 g smält vit choklad
  • Färska jordgubbar eller hallon
  • Instruktioner

    1. Ugn 175º.
    2. Smuldeg: Smält matfettet och blanda med strösocker. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker, salt och hackade nötter. Vänd ner detta i matfettsblandningen och rör till en smulig massa. Tillsätt den rivna mandelmassan och blanda väl.
    3. Fyllning: Skiva eller skär jordgubbarna i fjärdedelar. Blanda med potatismjöl.
    4. Placera ut ca 22 engångsformar av aluminium mazarinformar på två plåtar. Fördela lite smuldeg och därefter några jordgubbsskivor i varje form. Avsluta med resterande smuldeg.
    5. Grädda i nedre delan av ugnen 15-17 minuter. Låt svalna.
    6. Garnering: Smält chokladen och spritsa ut den över formarna. Garnera gärna med jordgubbar eller hallon.

    Liknande recept

    4.1
    20 min
    30
    13
    3.7
    30 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben