Hallon med havrefras och vaniljfluff

Serverar: 4-8 portioner

Tid: 30 minuter

Syrligt, sött och frasigt i ett! Hallondessert är både god och lättfixad. Den som har bråttom ersätter vaniljfluff med vaniljvisp på tetra. Från Icakuriren.

Ingredienser

  • Havrefras
  • 25 g smör
  • 3 msk strösocker
  • 2 dl havregryn
  • Rårörda hallon
  • 250 g frysta hallon, tinade
  • 1 1/4 msk florsocker
  • Vaniljfluff
  • 2 äggulor
  • 2msk socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Havrefras: Smält smör i en stekpanna, tillsätt socker och havregryn och rör om. Rosta försiktigt till sockret smälter och havregrynen blir gyllenbruna. Vakta noga så att det inte bränns. Häll över på fat och låt svalna.
    2. Rårörda hallon: Rör hallon och florsocker i en skål tills sockret har smält.
    3. Vaniljfluff: Vispa äggulor, socker och vaniljsocker ordentligt tills det är ljust och fluffigt och sockret har löst sig helt. Vispa grädden styv i en annan skål och vänd ner i äggsmeten.
    4. Bottna fyra (tog 8 små glögg-glas) glas med rårörda hallon, häll på ett lager havrefras, klicka på vaniljfluff och toppa med ytterligare fras. Lägg några färska hallon på toppen som dekoration.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Foan 3 juni 2012

    enkelt och gott! Kommer jag göra fler gånger:)

    Lindanemon 11 augusti 2012

    Jag hade bara färska hallon, och det blev mumsigt! Ganska mäktig dessert, som helt klart räcker till 6-8 personer. En klar femma, tack!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben