Syrligt, sött och frasigt i ett! Hallondessert är både god och lättfixad. Den som har bråttom ersätter vaniljfluff med vaniljvisp på tetra. Från Icakuriren.
Ingredienser
Havrefras
25 g smör
3 msk strösocker
2 dl havregryn
Rårörda hallon
250 g frysta hallon, tinade
1 1/4 msk florsocker
Vaniljfluff
2 äggulor
2msk socker
2 tsk vaniljsocker
2 dl vispgrädde
Instruktioner
Havrefras: Smält smör i en stekpanna, tillsätt socker och havregryn och rör om. Rosta försiktigt till sockret smälter och havregrynen blir gyllenbruna. Vakta noga så att det inte bränns. Häll över på fat och låt svalna.
Rårörda hallon: Rör hallon och florsocker i en skål tills sockret har smält.
Vaniljfluff: Vispa äggulor, socker och vaniljsocker ordentligt tills det är ljust och fluffigt och sockret har löst sig helt. Vispa grädden styv i en annan skål och vänd ner i äggsmeten.
Bottna fyra (tog 8 små glögg-glas) glas med rårörda hallon, häll på ett lager havrefras, klicka på vaniljfluff och toppa med ytterligare fras.
Lägg några färska hallon på toppen som dekoration.
enkelt och gott! Kommer jag göra fler gånger:)
Jag hade bara färska hallon, och det blev mumsigt! Ganska mäktig dessert, som helt klart räcker till 6-8 personer. En klar femma, tack!