Fras våfflor

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Perfekta

Ingredienser

  • 4 dl grädde
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 50 gram smält smör
  • 2 dl kallt vatten eller mineralvatten
  • 1/4 tsk salt
  • Instruktioner

    Rör ut bakpulver och salt i mjölet och mjölet i vattnet. Vispa grädden hårt och vänd ner mjöl och vattenblandningen samt svalnat smält smör. Spara lite av smöret att smörja järnet med första gångerna. Lägg cirka 1 dl smet i järnet åt gången. Grädda frasvåfflorna i 2-3 minuter. Lägg upp frasvåfflorna på galler för sig eller servera dem helst direkt.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    LoveOfNature 14 mars 2009

    De blir ännu bättre om smeten får stå kallt i 12 timmar innan gräddning. :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben