Rocky Road Våfflor

Serverar: 6 portioner

Garanterad succé på barnkalasen!

Ingredienser

  • Våffelsmet
  • 4-4½ dl vetemjöl
  • ½ tsk bikarbonat
  • ½ tsk salt
  • 1/4-1/2 dl socker
  • 1 äggula
  • 1 äggvita
  • 3 dl mjölk
  • 25 g smält smör, osaltat
  • Chokladsås
  • 180 g ren mörk choklad, bruten i bitar
  • 15 g smör
  • 6 msk vispgrädde
  • 3 msk ljus sirap
  • Några droppar vaniljextrakt (valfritt)
  • Tillbehör
  • 1 l glass (välj din favoritsmak)
  • 100 g minimarshmallows
  • 100 g hackade blandade nötter
  • Instruktioner

    1. Våfflor: Förbered och värm våffeljärnet. Blanda mjöl, bikarbonat, salt och socker i en skål och gör en fördjupning i mitten. Tillsätt äggulan och mjölken och vispa in mjölet lite i taget. Vispa tills smeten är slät och rör sedan i det smälta smöret.
    2. Vispa äggvitan styv i en helt fettfri skål och vänd sedan ner den i smeten med en slickepott.
    3. Häll smet så att den täcker hela laggen i våffeljärnet ordentligt och grädda våfflan tills den blir ljusbrun, det tar ca 3 min.
    4. Chokladsås: Blanda alla ingredienserna utom vaniljextrakt i en liten värmetålig skål. Ställ skålen över vattenbad på spisen. Värm långsamt blandningen under omrörning då och då tills allt smält samman och såsen är varm. Tillsätt några droppar vaniljextrakt före serveringen. Servera såsen varm, den stelnar när den kallnar.
    5. Lägg upp våffelrutor eller -hjärtan på en assiett, toppa med en kula glass, några marshmallows, lite ringlad chokladsås och hackade nötter. Servera direkt.
    6. Mums!

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    12
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben