Rocky Road Fudge - Gingerbread Edition

Serverar: 40 portioner

Jag är riktigt svag för Rocky Road! En blandning av choklad, lite nötter, kola och mjuk marshmallows är en sjysst kombo. Eftersom det lackar mot jul och med en påse Dumle Gingerbread och en burk sötad kondenserad mjölk så fick det bli en rocky road fudge - gingerbread edition! Var så god och njut!

Ingredienser

  • 1 burk sötad kondenserad mjölk (397g)
  • 200 g mörk choklad
  • 200 g mjölkchoklad
  • 25 g mjukt smör
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2,5 dl jordnötter (saltade och rostade)
  • 2,5 dl minimarshmallows
  • 10 st kolor Dumle Gingerbread
  • neutral olja till formen
  • Instruktioner

    Olja in en mindre långpanna (20x30 cm). Grovdela Dumlekolorna, ställ åt sidan. Värm kondenserad mjölk i ett vattenbad (gärna i en rejäl rostfri bunke). Finhacka chokladen och tillsätt choklad och smör i den kondenserade mjölken. Rör försiktigt tills allt smält samman. Låt svalna och tillsätt vaniljsocker. Blanda ner jordnötter, Dumlekolor och vänd sist ner marshmallows ( vänd endast ihop, rör man för länge så smälter marshmallowsen). Bred ut smeten i formen och ställ i kyl i ca 3-4 timmar. Skär fudgen i rutor och förvara i kyl.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    12
    3

    Kommentarer (2)

    TrolletBakar 22 december 2011

    tack för detta recept underbar!!! fem av fem ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

    recepttorka 18 december 2012

    supergoda:)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben