En mycket smarrig cheesecake till barnkalas och födelsedagar!
Ingredienser
Botten
375 g Ballerina Choko kex
½ dl flytande margarin
Fyllning
800 g cream cheese
2 ½ dl gräddfil
3 dl strösocker
4 ägg
2 äggulor
125 g mörk choklad (75%)
1 tsk äkta vaniljsocker
250 g valnötskärnor, rostade & hackade
250 g marshmallows, dela i mindre bitar
Dekoration
2 ½ dl vispgrädde
2 msk strösocker
Låter jättegott men även i det här receptet står vaniljsocker två gånger, ska det verkligen vara så? Det vore snällt om du vill titta igenom dina recept och rätta om det är fel. Jag tror vi är många som vill göra dina smarriga cheesecakes.
Lite svår att göra.. Toppen blev snabbt "bränd" och det tog väldigt lång tid för det att bli klar i ugnen. Den har varit inne i ugnen nu i 1 tim och 20 min och är fortfarande helt lös i mitten :( Får se om den kanske stelnar till i kylen sen
God och ganska lätt att göra, tog lite tid bara... En klar 4:a från mej
Vi har provat och vi ska göra den igen! Vi tog nog för mager cream cheese och för kort frystid första gången... :)
Har svårt att bedöma denna tårta! Den blev god men resultatet såg inte alls ut som på bilden! Möjligtvist att jag gjorde något fel. Cream cheese blandningen var så lös och vattnigt, att valnötterna sjönk i botten och marshmallows flöt på ytan och smälte förstås vid gräddningen. Skulle det vara så? Resultatet smakade ganska bra. Kakan var hård och seg, dock utan en enda ”levande” marshmallows. Nästa gång försöker jag blanda allt för hand! Betyg blir nog en 4, då smaken var ändå god.
Har gjort den ikväll då vi ska ha den på en middag imorrn. Tror att jag måste ha en backup då kakan snabbt blev bränd och ser konstig ut. Ska det verkligen vara ägg två gånger?
Usch, total flopp, tyvärr. Måtten kan inte stämma. Hur ska man få ner all den där smeten i en springform...Fick hälla ut ett par dl. Dåligt.
Håller med de allra flesta tidigare användarna. Precis som _MiLLaH_ skriver så blev det alldeles för mycket, mer än vad som går in i formen, och precis som Loulou3 skrev så blev den alldeles vattnig (och jag följde receptet exakt och hade inga light-produkter eller liknande i) och valnötterna sjönk till botten direkt, medan alla marschmallows flöt direkt upp till ytan där de brändes så fort cheesecaken stoppades in i ugnen. Smaken blev väl helt ok, iaf, trots den sega brända geggan upptill, som utgjordes av alla kakans marschmallows. Det var absolut inga marschallows kvar i mitten av kakan, som på bilden. Receptet visar ju förvirrande nog två olika bilder, med olika bruna kakor, och min blev mörkare i färgen som på den första bilden, snarare än som den andra, vitare bilden. Kakan i sig skulle smakmässigt kunna få en trea i betyg, men receptet kan jag inte ge mer än en tvåa.