Rocky Road muffins

Serverar: 12 portioner

Mumsiga muffins med dumle, jordnötter och choklad, allt gott i en kaka.

Ingredienser

  • 115 g rumsvarmt smör
  • 1 dl socker, drygt
  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl special
  • 3 msk kakao
  • 2 msk mjölk
  • 25 g vit choklad, hackad
  • 50 g dumle, skurna i bitar
  • 25 g salta jordnötter, hackade
  • Garnering
  • 120 g mörk choklad, hackad
  • 1 dl vispgrädde
  • 25 g salta jordnötter
  • 25 g vit, choklad, grovt hackad
  • Några dumle, skurna i bitar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 180°. Ställ muffinsformar av papper i en muffinsplåt
    2. Vispa ihop smör och socker i en skål till en vit och pösig smet. Slå i äggen, ett i taget och vispa ordentligt mellan varje. Tillsätt mjöl och kakao och rör om. Rör ner mjölk och till sätt sedan vit choklad, dumle och nötter.
    3. Fördela smeten i muffinsformarna och grädda i ca 18 minuter tills muffinsarna rest sig och toppen återtar sin form när man trycker försiktigt på den. Lägg över på galler och låt svalna.
    4. Lägg den mörka chokladen i en värmetålig skål. Värm grädden i en kastrull tills den nästan kokar. Häll grädden över chokladen och låt stå några minuter. Rör till en jämn smet och låt sedan stå och svalna i 30 minuter tills glasyren är tjock och blank.
    5. Bred chokladglasyren över muffinsen och strö sist över vit choklad, nötter och dumle.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    12
    3

    Kommentarer (1)

    lina_stenvall@hotmail.com 18 oktober 2014

    De ser otroligt fina ut (satte ännu mer ovanpå än du har på bilden), men själva muffinsen blev alldeles för kompakta.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben