Bärgömma under mandeltäcke

Serverar: 4 portioner

Perfekt ställe att "gömma" sommarens frysta bär. Blunda, njut och minns soliga sommardagar.

Ingredienser

  • 200 g blandade bär, djupfrysta eller färska
  • ½ citron
  • 1½ dl sötmandel
  • ½ dl hasselnötter
  • 1 dl fiberhavregryn
  • 50 g smör rumsvarmt
  • 2 msk fruktsocker
  • Instruktioner

    1. Ugn 175 grader
    2. Låt djupfrysta bär tina lite. Fördela bären i fyra portionsskålar eller en större form. Pressa över citronsaften.
    3. Hacka mandeln grovt och mal hasselnötterna. Blanda med havregrynen i en skål.
    4. Skär smöret i små tärningar.Lägg det i skålen och nyp samman med fingrarna till en smuldeg. Rör ner sockret. Fördela massan över bären.
    5. Grädda bärformarna mitt i ugnen ca 20 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Annafbg 16 april 2009

    Verkligen gott! Mycket godare än vanlig smulpaj, det här kommer jag definitivt att göra många, många gånger!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben