Päron och aprikospaj med mandeltäcke

Serverar: 8-10 portioner

Så gott!

Ingredienser

  • Pajskal
  • 4 dl dinkelmjöl
  • 2 msk krossade linfrön
  • 1/2 dl rapsolja
  • 110 g kokt kall potatis
  • 3 msk vatten
  • Fyllning
  • 1 1/2 dl aprikospuré
  • 3 väl mogna päron
  • Mandeltäcke
  • 50 g flagad mandel
  • 1 msk lättmjölk
  • 1/2 dl acasiahonung
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 msk fiberhavregryn
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Börja med att mosa potatisen väl. Blanda sedan samtliga ingredienser till pajskalet i en matberedare eller för hand till en smidig deg. Låt yoghurten rinna av i ett par timmar i kyl genom en ren kökshandduk eller kaffefilter. Tryck ut pajskalet i en smord pajform (smörj med lite rapsolja).
    3. Ställ formen med skalet i, i frysen ca 1 timme. Grädda sedan pajskalet i ca 15 minuter. Låt svalna.
    4. Fyll sedan pajskalet med aprikospurén i botten. Skala och kärna ur päronen. Skär dem i mindre klyftor och lägg dem på aprikospurén. Blanda ihop smeten till mandeltäcket i en bunke.
    5. Bred ut smeten över päronen och grädda pajen i ytterligare 15-20 minuter i 200 grader tills mandeltäcket fått lite färg.
    6. Låt svalna och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben