Frasiga bärgömmor

Serverar: 12 portioner

Tid: 15 minuter

Ibland är det enklaste ochså det godaste ... Använd färdig smördeg och säsongens frukter och bär!

Ingredienser

  • 1 pkt kyld smördeg, 275 g
  • 1 ägg
  • ½ dl aprikossylt
  • 2 msk pärlsocker
  • Vaniljkräm
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk maizena
  • 2 äggulor
  • Dekoration
  • Säsongens frukter och bär
  • Instruktioner

    1. Ta upp smördegen på lätt mjölat bakbord. Skär med vass kniv ut kvadrater på 8x8 cm. Placera degbitarna i formarna och pensla med uppvispat ägg.
    2. Lägg en liten klick sylt i varje form och strö över pärlsocker. Gräddda mitt i ugnen i ca 15 minuter tills formarna är gyllene.
    3. Vaniljkräm: Blanda ingredienserna i en tjockbottnad kastrull. Sjud ett par minuter under omrörning tills krämen tjocknat. Låt krämen svalna och fördela den sedan i smördegsformarna. Lägg på bär och skivad frukt.

    Liknande recept

    4.1
    20 min
    30
    13

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben