Kardemummaäpplen med mandeltäcke

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 30 minuter

En favorit som jag gärna delar med mig :-)

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 125 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk strösocker
  • ½ tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • Fyllning
  • 5-6 (ca 600g) äpplen
  • 2 msk strösocker
  • 1-2 tsk grovstött kardemumma
  • 200 g mandelmassa
  • 2 ägg
  • ½ dl strösocker
  • Tillbehör
  • Crème fraiche
  • Vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Smält smöret och låt svalna något. Tillsätt mjöl, socker, bakpulver och salt och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform ca 25 cm i diameter.
    2. Skala och skär äpplena i tunna klyftor. Blanda äppleklyftorna med socker och kardemumma och lägg i pajformen. Riv mandelmassan. Vispa ägg och socker och rör ner mandelmassan. Bred sedan ut smeten över äppelklyftorna.
    3. Grädda pajen i nedre delen av ugnen i 200 grader, ca 30 minuter.
    4. Servera pajen något avsvalnad med en klick crème fraiche smaksatt med vaniljsocker.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    rufus10 3 oktober 2009

    Vispa ägg och socker - skriver du i receptet, men du har glömt att ta med det bland ingredienserna!!! Hur mycket av varje? Du kan väl rätta i receptet för det låter ju väldigt gott!

    rufus10 4 oktober 2009

    Tusen tack - nu ska jag pröva ditt recept!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben