Smält smöret och låt svalna något. Tillsätt mjöl, socker, bakpulver och salt och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform ca 25 cm i diameter.
Skala och skär äpplena i tunna klyftor. Blanda äppleklyftorna med socker och kardemumma och lägg i pajformen. Riv mandelmassan. Vispa ägg och socker och rör ner mandelmassan. Bred sedan ut smeten över äppelklyftorna.
Grädda pajen i nedre delen av ugnen i 200 grader, ca 30 minuter.
Servera pajen något avsvalnad med en klick crème fraiche smaksatt med vaniljsocker.
Vispa ägg och socker - skriver du i receptet, men du har glömt att ta med det bland ingredienserna!!! Hur mycket av varje? Du kan väl rätta i receptet för det låter ju väldigt gott!
Vispa ägg och socker - skriver du i receptet, men du har glömt att ta med det bland ingredienserna!!! Hur mycket av varje? Du kan väl rätta i receptet för det låter ju väldigt gott!
Tusen tack - nu ska jag pröva ditt recept!