Apelsintryffel

Serverar: 24 portioner

Ibland är det dom små njutningarna som gör livet stort.

Ingredienser

  • 1 dl vispgrädde
  • 50 g smör
  • 300 g mörk choklad
  • Rivet skal av 1/2 apelsin
  • 2 msk konjak eller citruslikör
  • Mandeltäcke
  • 100 g mandelmassa
  • Några droppar röd karamellfärg
  • Silverkulor av socker
  • Instruktioner

    1. Koka upp grädde och smör i en kastrull. Ta kastrullen från värmen. Bryt chokladen i bitar, rör ner den i grädden och låt den smälta. Rör i apelsinskal och konjak.
    2. Arbeta mandelmassan mjuk och droppa i karamellfärg. Knåda den tills färgen blir jämn. Kavla ut mandelmassan (går bra på en skärbräda av plast) så att den täcker botten i en aluminiumform, ca 10 x 17 cm. Tryck ner den i botten på formen. Häll över chokladen. Låt den stelna i kylen minst 3 tim.
    3. Stjälp upp tryffeln och skär den i bitar med en vass kniv. Dekorera med silverkulor. Förvara kallt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben