Chokladkaka med apelsintryffel

Serverar: 10-12 portioner

Mäktig men mycket god. Choklad och apelsin är en lyckad kombination.

Ingredienser

  • Botten
  • 200 g smör
  • 200 g hackad, mörk choklad
  • 3 ägg
  • 2 ½ dl strösocker
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • Apelsintryffel
  • 1dl vispgrädde
  • 300 g hackad, vit choklad
  • 50 g smör
  • Finrivet skal av en apelsin
  • Dekoration
  • Några hyvlade spån av mörk choklad
  • Instruktioner

    1. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter.
    2. Smält smöret tillsammans med grovhackad choklad på svag värme. Vispa ägg och socker pösigt.
    3. Sikta ner mjölet omväxlande med chokladblandningen och vänd ner mjölet varsamt.
    4. Grädda i 175 grader, ca 40 minuter och låt kallna.
    5. Till tryffeln kokas vispgrädden upp och därefter tillsättes den hackade chokladen och smöret. Ta av från värmen och tillsätt finrivet apelsinskal.
    6. Låt tryffeln stelna så att den går att breda över den kalla bottnen. Ställ i kyl.
    7. Garnera med några hyvlade spån av mörk choklad.

    Liknande recept

    4.9
    50 min
    12
    4

    Kommentarer (1)

    Shoutoutloud 27 mars 2011

    maffig chokladtårta som räckte till många!alla som åt den gillade den. avnjuts nog bäst i ganska tunna skivor, vi hade vispad grädde till. däremot står det inte var i ugnen kakan ska vara?jag hade den långt ner eftersom det var så lång tid i ugnen. toppbetyg iaf!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben