Apelsintryffel

Serverar: 30 portioner

En stark kopp kaffe och en liten likörpralin är en perfekt avrundning på en julmåltid. Apelsinlikören kan bytas mot rom eller konjak.

Ingredienser

  • 300 g mjölkchoklad, av god kvalitet
  • ½ dl grädde
  • 2 msk apelsinlikör
  • 1 apelsin, rivet skal från
  • Garnering
  • Kakaopulver
  • Syltade apelsinskal
  • Instruktioner

    1. Finhacka chokladen. Värm grädden och häll den över chokladen. Rör tills chokladen smält.
    2. Tillsätt likören och apelsinskalet. Rör blandningen till en jämn smet. Låt smeten stå i kylen till nästa dag.
    3. Forma smeten till kulor med teskedar eller med händerna, det blir kletigt. Låt kulorna stelna i kylen någon timme.
    4. Rulla kulorna i kakaopulver och dekorera med ett litet syltat apelsinskal. Förvara tryfflarna i kylskåp.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben