Apelsintryffel

Serverar: 35 portioner

Julgodis

Ingredienser

  • 200 g mörk choklad
  • 2 msk smör
  • 1 apelsin (rivet skal)
  • 2 dl vispgrädde
  • Garnering
  • Hackade valnötter
  • Instruktioner

    1. Bryt chokladen i mindre bitar och smält den över vattenbad. Skölj och torka apelsinen. Riv skalet.
    2. Vispa grädden och rör ner smält choklad och apelsinskal. Ställ chokladsmeten kallt att stelna.
    3. Forma runda kulor och rulla dem i valnötshacket. Förvara tryffeln kallt.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Ellysdotter 25 december 2012

    Dålig beskrivning. Vispa grädden till vad ? Lätt eller tjock ? Smöret ???? Skall det vara med eller inte ? Tog med, lät kallna ett dygn. Gick inte att hantera. Definitivt inte några kulor. Bortkastat

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben