Botten:
Kör mandelmassan i matberedare tillsammans med äggvitorna till en smet eller riv mandelmassan grovt och blanda med äggvitan.
Bred ut en rundel, ca 22 cm, på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda 15-20 minuter på nedersta falsen i ugnen. Låt kallna.
Apelsintryffel:
Koka upp grädden, Bryt ner chokladen i bitar. Rör tills den smält. Låt svalna till 35 grader. Rör ner smör, apelsinskal och likör. Låt svalna utan att stelna för mycket.
Bred ut tryffeln på bottbottnen något toppig i mitten. Låt stelna i rumstemperatur och ställ sedan i kylen innan du ska glasera med choklad. Smält chokladen i mikrovågsugn eller över vattenbad och ringla över den kalla tryffeln, börja i mitten och fortsätt ut mot kanterna. Låt kallna. Förvara tårtan i kylskåp fram till serveringen. Det går också bra att frysa den.