Biskvitårta med apelsintryffel

Serverar: 14 portioner

En riktig godsak till kaffet

Ingredienser

  • Botten
  • 400 g mandelmassa
  • 2 äggvitor
  • Apelsintryffel
  • 1 dl vispgrädde
  • 250 g mörk choklad ( 70 %)
  • 50 g smör
  • Finrivet skal av 1 apelsin
  • 2 msk citruslikör
  • Chokladglasyr
  • Ca 150 g blockchoklad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Botten: Kör mandelmassan i matberedare tillsammans med äggvitorna till en smet eller riv mandelmassan grovt och blanda med äggvitan. Bred ut en rundel, ca 22 cm, på en plåt med bakplåtspapper.
    3. Grädda 15-20 minuter på nedersta falsen i ugnen. Låt kallna.
    4. Apelsintryffel: Koka upp grädden, Bryt ner chokladen i bitar. Rör tills den smält. Låt svalna till 35 grader. Rör ner smör, apelsinskal och likör. Låt svalna utan att stelna för mycket.
    5. Bred ut tryffeln på bottbottnen något toppig i mitten. Låt stelna i rumstemperatur och ställ sedan i kylen innan du ska glasera med choklad. Smält chokladen i mikrovågsugn eller över vattenbad och ringla över den kalla tryffeln, börja i mitten och fortsätt ut mot kanterna. Låt kallna. Förvara tårtan i kylskåp fram till serveringen. Det går också bra att frysa den.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben