Biskvitårta med lingon och chokladkolakräm

Serverar: 8-10 portioner

Mjuksega mandelbottnar dolda under en chokladkräm med ljuvlig kolasmak. Lägg därtill den friskt syrliga smaken av lingon och len grädde så blir det en helt oemotståndlig tårta!

Ingredienser

  • Biskvibottnar
  • 300 g mandelmassa
  • 3 äggvitor
  • Chokladkräm
  • 100 g mörk choklad
  • 5 äggulor
  • 1 1/4 dl strösocker
  • 1½ dl vispgrädde
  • 150 g smör
  • Lingongrädde
  • 3 dl vispgrädde
  • ca 1 dl rårörda lingon
  • Garnering
  • 1½ dl vispgrädde
  • ½-1 dl lingon
  • Instruktioner

    1. Botten: Rita 2 cirklar, ca 22 cm i diameter, på bakpapper. Riv mandelmassan grovt på rivjärn. Vispa äggvitorna till fast skum. Vänd försiktigt ner mandelmassan.
    2. Fördela smeten jämnt i de uppritade cirklarna. Grädda bottnarna mitt i ugnen på 150 grader i ca 20 minuter. Lossa dem omedelbart från pappret.
    3. Chokladkräm: Hacka chokladen grovt. Vispa gulor, socker och grädde i en tjockbottnad kastrull. Sjud under vispning tills blandningen tjocknar. Ta kastrullen från värmen.
    4. Tillsätt chokladen och smöret i klickar. Rör till en slät kräm, låt svalna.
    5. Lingongrädde: Vispa grädden till skum. Vänd ner lingonen.
    6. Lägg den ena tårtbottnen på ett tårtfat. Bred ut hälften av chokladkrämen i ett jämnt lager. Fördela lingongrädden ovanpå. Lägg på den andra bottnen och bred på resten av chokladkrämen.
    7. Garnering: Vispa grädden till fast skum. Spritsa små toppar över tårtan och garnera med lingon.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben