Biskvitårta

Serverar: 15 portioner

Biskvitårta som är smaksatt med kaffe och kakao! Smaskigt värre : )

Ingredienser

  • Bottnar
  • 500 g mandelmassa
  • 2 ägg
  • Smörkräm
  • 200 g margarin
  • 2 ½ dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 äggulor
  • 1 ½ tsk snabbkaffe
  • 2 msk siktad kakao
  • Garnering
  • 200 g mörk choklad
  • 25 g kokosfett alt. 1 msk smör
  • Instruktioner

    1. Bottnarna: Värm ugnen till 200°C. Rita på bakplåtspapper 2 eller 3 rundlar, ca 20 cm i diameter. Lägg papperen på plåtar och pensla rundlarna med smält fett.
    2. Riv mandelmassan. Blanda den med äggen till en jämn smet. Använd gärna matberedare. Mandelmassan går bra att finfördela med stålkniven. Bred ut smeten jämnt i rundlarna.
    3. Grädda i mitten av ugnen 12 - 15 min.
    4. Lossa bottnarna när de kallnat. Om de är svåra att lossa, vänd dem och pensla papperet med varmt vatten!
    5. Smörkrämen: vispa margarin, florsocker och vaniljsocker vitt och fluffigt. Smaksätt smörkrämen med 1 ½ tsk "Neskaffe" utrört i 1 tsk vatten och 2 msk siktad kakao. Bred krämen över bottnarna! Ställ kallt!
    6. Garnering: smält choklad och kokosfett/smör i vattenbad. Bred på chokladgarneringen och låt det stelna. Servera!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben