Biskvitårta

Serverar: 8-10 portioner

Hallon och biskvier är en god kombination tillsammans med den ljuvliga vaniljsmaken.

Ingredienser

  • 12 digestivekex
  • 75 g smör smält
  • Fyllning
  • 4 ägg
  • 1 ½ dl strösocker
  • 200 g philadephiaost
  • 1 vaniljstång
  • 3 dl vispgrädde
  • 200 g hallon
  • 1 dl mandelbiskvier
  • Garnering
  • Hallon
  • Instruktioner

    1. Krossa kexen och blanda med smöret. Tryck ut i en smord form med löstagbar kant, ca 2 cm. Ställ kallt en stund.
    2. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa samman gulorna med sockret. Vände ner osten och vispa lite till. Skåra vaniljstången. Vispa grädden och blanda ner fröna från vaniljstången. Vänd ner ostblandningen.
    3. Vispa vitorna till ett hårt skum, vände ner och blanda allt försiktigt.
    4. Vänd ner hallon och krossade biskvier. Bred ut blandingen på botten och frys tårtan minst 5 timmar. Ta ut tårtan ca 30 min före servering. Garnera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben