Biskvitårta

Serverar: 10 portioner

Tid: 45 minuter

Väldigt god och mäktig tårta...

Ingredienser

  • Bottnar
  • 250 g mandelmassa
  • 1½ dl strösocker
  • 3 äggvitor
  • Smörkräm
  • 250 g smör eller margarin
  • 2 dl florsocker
  • 35 g kokosfett
  • Vaniljkräm
  • 1½ dl vispgrädde
  • 1 äggula
  • ½ msk socker
  • ½ msk potatismjöl
  • ½ vaniljstång, ca 4 g el 1tsk vanilla
  • 250 g mörk blockchoklad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°. Rör mandelmassan med socker och äggvita tills den är smidig. Spritsa ut smeten till en rundel, ca 15 cm i diametern. Börja längst ut och spritsa mot mitten.
    2. Grädda ca 12 minuter.
    3. Gör smörkrämen. Vispa smör och florsocker pösigt. Smält kokosfettet och rör ned det. Gör vaniljkrämen. Blanda grädde, äggula, socker och mjöl. Skrapa vaniljkornen ur stången och låt alltihop sjuda över svag värme i en tjockbottnad kastrull. Om du använder vanilla tillsätt denna efter sjudningen. Vispa kraftigt. Vaniljkrämen får inte koka.
    4. Smält blockchokladen i vattenbad. Blanda smörkräm, vaniljkräm och ¾ av den smälta blockchokladen.
    5. Låt stå kallt och stelna något. Bred blandningen över bottnarna och fördela resten av den smälta blockchokladen över. Låt tårtorna stå kallt. Tårtorna kan frysas.
    6. Du kan också göra fler små biskvier av samma smet. Spritsa då på samma sätt ut rundlar, ca 4 cm i diameter.
    7. Grädda de små bottnarna ca 5 min och gör sedan på samma sätt som den stora biskvitårtan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben