Fryst hallon och biskvitårta

Serverar: 8-10 portioner

Tillsammans med den goda vaniljsmaken blir detta en jättebra kombination.

Ingredienser

  • 12 digestivekex
  • 75 gram smält margarin
  • Fyllning
  • 4 ägg
  • 1 1/2 dl socker
  • 200 gram Philadelphiaost
  • 1 vaniljstång
  • 3 dl grädde
  • 1 dl mandelbiskvier
  • 200 gram hallon
  • Garnering
  • Hallon
  • Instruktioner

    1. Krossa kexen och blanda det med smöret. Tryck ut det i en form med löstagbar botten. Ställ det kallt en stund.
    2. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa gulorna med sockret. Vänd ner osten och vispa lite till. Skåra vaniljstången. Vispa grädde och blanda ner fröna från vaniljstången. Vänd ner det i ostblandningen.
    3. Vispa vitorna till ett hårt skum och vänd ner det försiktigt . Häll i hallon och krossade biskvier. Bred ut blandningen på botten. Frys tårtan minst 5 timmar. Ta ut den 30 minuter innan den ska serveras.
    4. Garnera med hallon.

    Liknande recept

    4.9
    20 min
    8-9
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben