Biskvitårta med frukt

Serverar: 10 portioner

Solmogna frukter på en spröd biskvibotten med fluffig grädde - en okomplicerad kombination som smakar riktig sommar.

Ingredienser

  • Tårtbotten
  • 3 ägg
  • 1 nypa salt
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 msk varmt vatten
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • Fyllning och garnering
  • 30 g mandelspån
  • 250 g jordgubbar
  • 250 g söta körsbär
  • 3 kiwi
  • 4 konserverade persikor
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl svartvinbärsgelé
  • ½ msk vatten
  • Instruktioner

    1. Tårtbotten: Separera äggen. Vispa äggvitorna hårt. Blanda gulorna med salt, socker, vaniljsocker och vatten. Vispa smeten poröst. Sikta ner mjöl och potatismjöl. Vänd ner äggvitorna.
    2. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en form med bakplåtspapper. Klipp bort kanterna. Kanten på formen behöver inte smörjas med matfett. Häll smeten i formen. Baka i mitten av ugnen i 20 minuter. Stäng av ugnen, låt kakan stå kvar i 10 minuter. Stjälp upp botten på ett fat.
    3. Rosta mandeln i en torr stekpanna. Tvätta och ansa jordgubbar och körsbär. Skala och skiva kiwin. Klyfta persikorna.
    4. Vispa grädden hårt med vaniljsockret och kyl den. Bred grädden över botten, täck kanterna med mandelspån. Smält svartvinbärsgelén med vattnet på svag värme.
    5. Lägg frukten på botten och pensla med gelén. Låt stelna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben