Päronpaj med mandeltäcke

Serverar: 6 portioner

Pajdegen är en riktigt smaksensation

Ingredienser

  • 5-6 päron
  • Saft av 1 citron
  • Pajdeg
  • 200 g smör
  • 2 dl socker
  • 2 ägg
  • 6 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • Fyllning
  • 100 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 msk mandelspån
  • Instruktioner

    1. Ugn 200°
    2. Skala päronen och gröp ur kärnhuset. Pensla med citronsaft så att de inte mörknar.
    3. Rör smör och socker poröst. Vispa i äggen ett i taget. Blanda mjöl och bakpulver och rör i.
    4. Arbeta ihop till en deg och tryck ut i en pajform, 24 cm i diameter. Lägg i päronhalvorna med den kupiga sidan upp.
    5. Smält smöret och blanda i socker, mjöl och vaniljsocker. Bred över päronen, strö över mandelspån och grädda i 25-30 minuter.
    6. Lycka till! Njut

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    possitorsk 17 september 2009

    Detta låter mycket gott ska prova det imorgon fredag, efter vi har ätit Flygande Jakob

    Nallepuh13 1 oktober 2009

    En jättegod paj!!! Tack Ros

    alindalinda 18 februari 2011

    mycket mastig, men UPPSKATTAD! skulle säga att det är mer som en kaka, och inte paj. Men hur som helst, high five på den.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben